Imprimeix

Frases inspiradores per aprendre llengües

Ràtio:  / 1

Imprimeix

Tingues paciència

Ràtio:  / 0

Aprendre una llengua no és un procés ràpid. Necessites temps i, si no vols abandonar per avorriment, utilitzar-lo de la forma més eficaç possible. Un dels motius de tot això és que aprendre llengües no consisteix a saber coses, sinó a saber utilitzar-les per entendre, per escriure i per parlar. Per tant, necessites estudiar però també molta pràctica -llegir, comunicar-te amb nadius, escriure, escoltar... i això vol dir temps!-, per poder comunicar-te eficaçment en la llengua que aprens.

La durada estàndard dels cursos ens pot servir de guia: està previst que un aprenent assoleixi el nivell D, el de perfeccionament, en 5 anys. Evidentment, pots anar més ràpid si dediques força temps a l'estudi i a la pràctica i si saps llengües que s'assemblin al català, però sigui quin sigui el teu ritme, la paraula clau és TEMPS. Ningú no aprèn una llengua sense dedicació:

"Som allò que fem repetidament. L'excel·lència, per tant, no és un fet, sinó un hàbit". Aristòtil

Imprimeix

Els errors que cal evitar

Ràtio:  / 1

1. Veure l'aprenentatge com si fossin deures

Per què aprendre una llengua no pot ser com aprendre a tocar la guitarra? Aprendre una llengua és un procés agradable que t'obre un món d'oportunitats i representa un objectiu personal. Busca la manera de no aprendre només a través de llibres, graelles de gramàtica i llistes de vocabulari: fes activitats que t'agraden, però fes-les en la llengua que aprens.

Qualsevol cosa que gaudeixes en la teva llengua pots gaudir-la també en la llengua que aprens, ja sigui llegir un llibre o un blog, mirar pel·lícules, fer amics, escoltar música... les possibilitats són infinites. D'aquesta manera, a més, aprendràs coses sobre la cultura de la gent que parla aquesta llengua, la qual cosa sempre és interessant.

Imprimeix

7 maneres de desenvolupar bons hàbits en l'aprenentatge de llengües

Ràtio:  / 2

"Som el que fem repetidament. L'excel·lència, doncs, no és un acte, sinó un hàbit." Aristòtil

Tots hem sentit a parlar dels bons hàbits, oi? Sabem que els hauríem de desenvolupar, treballar-hi, pensar-hi i llavors... Però d'alguna manera ens n'oblidem, o ens prometem a nosaltres mateixos començar a fer-ho... demà. El problema és que, bé, demà no arriba mai, oi?

 

Per què necessito desenvolupar bons hàbits?

Dit de forma molt simple, desenvolupar hàbits és una bona manera d'assolir les metes que t'has marcat. Quan comencem a aprendre una llengua estem molt motivats, però si no tenim bons hàbits d'aprenentatge, no quedarà res quan aquesta motivació tan forta es vagi acabant.

 

Potser també us interessarà