Imprimeix

Frases inspiradores per aprendre llengües

Ràtio:  / 1

Imprimeix

Tingues paciència

Ràtio:  / 0

Aprendre una llengua no és un procés ràpid. Necessites temps i, si no vols abandonar per avorriment, utilitzar-lo de la forma més eficaç possible. Un dels motius de tot això és que aprendre llengües no consisteix a saber coses, sinó a saber utilitzar-les per entendre, per escriure i per parlar. Per tant, necessites estudiar però també molta pràctica -llegir, comunicar-te amb nadius, escriure, escoltar... i això vol dir temps!-, per poder comunicar-te eficaçment en la llengua que aprens.

La durada estàndard dels cursos ens pot servir de guia: està previst que un aprenent assoleixi el nivell D, el de perfeccionament, en 5 anys. Evidentment, pots anar més ràpid si dediques força temps a l'estudi i a la pràctica i si saps llengües que s'assemblin al català, però sigui quin sigui el teu ritme, la paraula clau és TEMPS. Ningú no aprèn una llengua sense dedicació:

"Som allò que fem repetidament. L'excel·lència, per tant, no és un fet, sinó un hàbit". Aristòtil

Imprimeix

Els errors que cal evitar

Ràtio:  / 1

1. Veure l'aprenentatge com si fossin deures

Per què aprendre una llengua no pot ser com aprendre a tocar la guitarra? Aprendre una llengua és un procés agradable que t'obre un món d'oportunitats i representa un objectiu personal. Busca la manera de no aprendre només a través de llibres, graelles de gramàtica i llistes de vocabulari: fes activitats que t'agraden, però fes-les en la llengua que aprens.

Qualsevol cosa que gaudeixes en la teva llengua pots gaudir-la també en la llengua que aprens, ja sigui llegir un llibre o un blog, mirar pel·lícules, fer amics, escoltar música... les possibilitats són infinites. D'aquesta manera, a més, aprendràs coses sobre la cultura de la gent que parla aquesta llengua, la qual cosa sempre és interessant.

Potser també us interessarà