Imprimeix

Amb els verbs... no hi ha manera!

Ràtio:  / 0

Vas parlant, vas parlant, però necessites aturar-te gairebé cada vegada que has de dir un verb?

No saps si toca soc, ets o és?

Tens un parell d'hores? Atura't i dedica unes hores a estudiar els verbs. Si no tens clars els temps verbals que has estudiat fins ara, cada cop tindràs un embolic més gros. No saber com conjugar crea molta inseguretat, però solucionar-ho no és gens difícil. 

Necessites saber quin verb correspon a cada persona. És a dir, has de tenir clar que:

jo soc

tu ets

ell és

nosaltres som

vosaltres sou

ells són

 

Per aconseguir-ho, has de memoritzar cada persona amb cada verb. Com?

1. Llegeix en veu alta la conjugació completa que vulguis aprendre. Per exemple, el verb ser en present d'indicatiu. Llegeix-la cinc vegades.

2. Sense mirar la pantalla, repeteix en veu alta la conjugació. Al principi només podràs dir dues o tres persones, no tota la conjugació. És normal: torna a començar. 

3. Continua fins que puguis dir la conjugació completa tres vegades. 

4. Escriu la conjugació completa en un paper, sense mirar cap llibre ni pàgina web. Al principi no podràs escriure tota la conjugació. És normal: torna a començar.

5. Continua fins que puguis escriure la conjugació completa tres vegades. 

6. Repeteix l'operació amb cada verb que necessitis aprendre. Si són regulars, dominaràs la conjugació més ràpidament. 

Imprimeix

Frases inspiradores per aprendre llengües

Ràtio:  / 7

Imprimeix

Tingues paciència

Ràtio:  / 0

Aprendre una llengua no és un procés ràpid. Necessites temps i, si no vols abandonar per avorriment, utilitzar-lo de la forma més eficaç possible. Un dels motius de tot això és que aprendre llengües no consisteix a saber coses, sinó a saber utilitzar-les per entendre, per escriure i per parlar. Per tant, necessites estudiar però també molta pràctica -llegir, comunicar-te amb nadius, escriure, escoltar... i això vol dir temps!-, per poder comunicar-te eficaçment en la llengua que aprens.

La durada estàndard dels cursos ens pot servir de guia: està previst que un aprenent assoleixi el nivell D, el de perfeccionament, en 5 anys. Evidentment, pots anar més ràpid si dediques força temps a l'estudi i a la pràctica i si saps llengües que s'assemblin al català, però sigui quin sigui el teu ritme, la paraula clau és TEMPS. Ningú no aprèn una llengua sense dedicació:

"Som allò que fem repetidament. L'excel·lència, per tant, no és un fet, sinó un hàbit". Aristòtil

Potser també us interessarà