Imprimeix

Trucs per memoritzar vocabulari

Ràtio:  / 1
DolentBo 


El memory

Per aprendre el nou vocabulari, fes-te dos blocs de targetes (millor si són de colors diferents). En un bloc, escriu-hi les paraules que vols aprendre. En l'altre, la traducció d'aquestes paraules en la teva llengua. Practica una mica cada dia: posa les targetes cap per avall sobre una taula. Agafa una targeta, llegeix-la, i busca la traducció que hi correspon --sempre és més difícil traduir d ela teva llengua a la que aprens que no pas al contrari. Quan la trobis, reserva la parella i continua jugant.

 

Pots anar afegint paraules als blocs, aquelles que trobis als llibres, als vídeos o que surtin a les classes.

 

L'agenda de telèfons

En una llibreta per escriure-hi telèfons, d'aquelles que tenen les lletres de l'alfabet a la dreta, vés apuntant les paraules noves. Al costat, apunta-hi la traducció, un exemple, o qualsevol altra informació que sigui útil per tu. Porta aquesta llibreta sempre a sobre i aprofita les estones al metro, esperant el bus, a l'ascensor... per llegir unes quantes paraules i comprovar que en recordes el significat.

 

Mitja llista

Agafa un paper i posa'l en posició horitzontal. Doblega'l en tres parts, de manera que la part central del full quedi tapada per les dues solpes. Obre-les i escriu, a un costat, la llista de les paraules que vols aprendre i, al costat, la traducció a la teva llengua. Per començar a aprendre, obre una de les ales i tanca l'altra. Mira la primera paraula de la llista i digues-ne en veu alta la traducció. Per comprovar-ho, obre l'altra ala i mira la resposta.

Comença traduint de la llengua que aprens a la teva, que és més senzill. Després, fes-ho al revés.

Memrise

Una alternativa tecnològica als exercicis anteriors. Aneu a la pàgina de Memrise, feu-vos-hi un compte i creeu els vostres propis exercicis. Escriviu una llista de paraules i traduïu-les, i aquesta eina crearà automàticament una sèrie d'exercicis per a vosaltres. També hi podeu afegir imatges, que us ajudaran a recordar més bé les paraules. Només fent això, ja teniu activitats per practicar les paraules que voleu aprendre!